LESKOVČANI OSMISLILI NOVU STRATEGIJU ZA POPULARIZACIJU KULTURNOG NASLEĐA Osnivaju društvo mladih muzealaca

Игор Митић
Igor Mitić

25. 03. 2024. u 07:15

NARODNI muzej u Leskovcu, u želji da svoje sadržaje približi novoj publici, pozvao je sve koji imaju između 14 i 19 godina da se priključe formiranju Društvu mladih muzealaca.

ЛЕСКОВЧАНИ ОСМИСЛИЛИ НОВУ СТРАТЕГИЈУ ЗА ПОПУЛАРИЗАЦИЈУ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА   Оснивају друштво младих музеалаца

Foto: I. M.

Ustanova koja je čuvar bogate kulturne baštine i na ovaj način otvara se za novu perspektivu i energiju, a biće i mesto povezivanja mlađe publike, kojoj će pružiti mogućnost da obogate svoja iskustva, dok ponovo otkrivaju i pronalaze značaj sopstvenog nasleđa.

- Članovi društva će, u saradnji sa našim zaposlenima, osmišljavati muzejske programe za mlade, izgraditi veštine javnog govora, istraživanja i podučavanja, te naučiti kako da rade sa publikom svih uzrasta - ističe Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačkog Narodnog muzeja, ne skrivajući ni očekivanje da će im članovi pomoći i kroz dodatnu aktivaciju na društvenim medijima.

Budući pripadnici Društva muzealaca, pored članstva koje ništa ne košta, imaće pravo i na besplatan ulaz u sve muzejske objekte tokom čitave godine, a dobijaće i pozive za sva muzejska dešavanja, odnosno radionice. Sledovaće im, na kraju, i besplatni katalozi svih godišnjih izložbi muzeja u gradu na Veternici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)