NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BOGAT PROGRAM PRED PUBLIKOM: Večeras u Rumi, počinju „Dani slovenske pismenosti i kulture“

S. K.

20. 05. 2024. u 13:25

U organizaciji Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“ u Rumi, od 20. do 26. maja održaće se 14. manifestacija „Dani slovenske pismenosti i kulture“, čije svečano otvaranje je predviđeno za večeras u 19 časova u Velikoj dvorani Kulturnog centra "Brana Crnčević".

БОГАТ ПРОГРАМ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Вечерас у Руми, почињу „Дани словенске писмености и културе“

Foto S.K.

Manifestacija predstavlja veoma važan kulturno-umetnički događaj, ne samo za Rumu i njene građane, već i za Srem, Srbiju, ali i sve slovenske zemlje. U proteklih 13 godina manifestacija može da se pohvali bogatim programom, kao i uvaženim učesnicima, kao što su ambasadori slovenskih zemalja u Srbiji, sekretari i atašei za kulturu, književni kritičari, univerzitetski profesori, kao i ostali kulturni i javni radnici iz Srbije i inostranstva. Više od decenije, otkad se održava manifestacija „Dani slovenske pismenosti“ ispratilo je preko 20.000 ljudi.

Pored veoma važnog duhovnog segmenta manifestacije, ona se velikim delom bavi i kulturnim nasleđem, ali i savremenim kulturno-umetničkim pojavama na kulturnoj mapi svih slovenskih zemalja. Svih ovih dana program će se realizovati u Gradskoj biblioteci, kao i sam završetak manifestacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)