NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

HAMAD MEĐEDOVIĆ UĆUTKAO TRIBINE: Velika pobeda našeg tenisera u Parizu

Sjajnom igrom plasirao se Hamad Međedović (134. ATP) u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos pobedom nad Francuzem Likom Pujem (165. ATP), koji je nekada bio 15. igrač sveta, rezultatom 6:3, 7:5.

ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ УЋУТКАО ТРИБИНЕ: Велика победа нашег тенисера у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Meč se igrao na velikom stadionu "Sizan Langlan", u pravom navijačkom grotlu, gde su tribine koristile svaku priliku da obeshrabre Hamada, ponekad čak i prekoračujući uobičajenu atmosferu na teniskim tribinama u žaru navijanja za domaćeg tenisera, neshvatljivim zvižducima pri efektnim poenima protivnika.

Napravio je prevagu Hamad nad Pujem i publikom baš kad je trebalo, krajem 1. seta i tu prednost sačuvao. Osvojila su obojica tenisera zatim po jedan gem u 2. setu, kada je ćudljivo vreme s Atlantika nanelo crne oblake. Stuštio se pljusak, posle koga je po prvi put isproban novi platneni krov nad ovom stadionu.

Akustiku su pod krovom oprobali gledaoci pevajući "Marseljezu", kan-kan i fudbalske pesme, ali i Međedović, topotom loptica koje su iz servisa i vinera odskakale preko 200 kilometara na sat. Dok je napolju grmelo, Hamad je čuvao prednost, imao dve meč lopte na 5:4, ali je Puj hteo da se igra još malo, sve dok Međedović serijom fantastičnih udaraca u završnom gemu nije ućutkao publiku.

Žreb je hteo da se u sledećem kolu, najverovatnije u sredu, susretnu dva naša tenisera, Hamad Međedović i Filip Krajinović (761. ATP) koji je nešto ranije u toku dana, na povratu posle pauze i povrede, pobedio Amerikanca  Martina Dama (179. ATP) sa 6:7(2), 6:3, 6:1. Pre toga, iz kvalifikacija su eliminisane Dejana Radanović (236. VTA), koja je izgubila od Turkinje Zejnep Somez (157. VTA) sa 6:3, 6:2 i Natalija Stevanović (183. VTA) od koje je bila bolja Argentinka Juija Rijera (2. nosilac, 93. VTA), rezultatom 6:0, 6:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo