HITAN SASTANAK U UŽICU: Ministarka Vujović na terenu zbog požara na deponiji „Duboko“

Novosti online

09. 05. 2024. u 18:04

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne Irena Vujović stigla je u Užice gde se na deponiji "Duboko", usled odrona dela deponije koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima i ponovo rasplamsao požar.

ХИТАН САСТАНАК У УЖИЦУ: Министарка Вујовић на терену због пожара на депонији „Дубоко“

Foto: Ministarstvo

Vujović je sazvala hitan koordinacioni sastanak nadležnih službi kako bi se organizovanom i brzom akcijom požar što pre stavio pod kontrolu.

"Zbog neophodnosti hitne reakcije, ponovo sam danas u Užicu, gde sam održala sastanak nadležnih službi, na kojem smo odredili prioritetne aktivnosti. Za građane je važno da znaju da su sve službe koje mogu da doprinesu uključene i da se neumorno radi na rešavanju problema. Želim da zahvalim MUP-u, Sektoru za vanredne situacije, Helikopterskoj jedinici, Srbijavodama, kao i svim javno-komunalnim i privatnim preduzećima koja su obezbedila tešku mehanizaciju. Oko 90 kamiona i bagera, angažovano je u prethodnim danima i udruženim kapacitetima činimo sve kako bi se požar u najkraćem roku stavio pod kontrolu. Situacija je, u odnosu na jutarnje časove, dosta bolja", rekla je Vujović.

Vujović je navela da je sramotno da, čak i ovu tešku situaciju, u kojoj bi svi trebalo da se ujedine i da daju doprinos, pre svega zbog građana Užica i okoline, pojedinci koriste za skupljanje jeftinih političkih poena, i umesto da pomognu organizuju protest.

„Ironično je da upravo oni koji su 2005. godine osnovali regionalno preduzeće, a 2011. godine otvorili ovu deponiju, kada su svojom nestručnošću i neznanjem doveli Užičane u ovu situaciju, danas predvode protest zbog požara, kojeg možda ne bi ni bilo, da su preduzeli sve propisane mere prilikom izgradnje deponije. Za razliku od onih koji nisu ništa uložili da od deponije u Užicu naprave savremen regionalni centar za upravljanje otpadom, mi ćemo se ponašati odgovorno prema građanima. Uskoro će biti izabran izvođač za realizaciju kapitalnog projekta stabilizacije i modernizacije deponije 'Duboko', za koji smo izdvojili značajna sredstva. Kad to završimo, otpad će se na ovoj deponiji tretirati propisno, po najsavremenijim standardima, a građani neće morati da brinu najmanje u narednih 20 godina“, rekla je Vujović.

Koordinacionom sastanku prisustvovali su predstavnici MUP-a iz Sektora za vanredne situacije, Vojske Srbije, Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstava zdravlja, poljoprivrede, zaštite životne sredine, Srbijavoda i Srbijašuma, i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!