NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

GAŠIĆ SE SASTAO SA OKANOVOM: Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Srbije i Gabona

Novosti online

20. 05. 2024. u 14:34

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić potpisao je danas Sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa delegiranom ministarkom zaduženom za nacionalnu odbranu Republike Gabon general-majorom Brižit Okanovom, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji u okviru delegacije Vlade te zemlje.

ГАШИЋ СЕ САСТАО СА ОКАНОВОМ: Потписан Споразум о сарадњи у области одбране између Србије и Габона

Foto: Ministarstvo

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsednici vlada Srbije i Gabona Miloš Vučević i Rejmond Ndonga Sima.

Prethodno je održan sastanak ministara odbrane Srbije i Gabona, a tom prilikom ministar Gašić je izrazio zahvalnost gabonskoj strani za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, kao i na povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ministar Gašić je istakao da se Srbija zalaže za dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja. On je preneo spremnost naše zemlje za jačanje odnosa u oblasti odbrane sa Republikom Gabon, kao i da će potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane doprineti konkretizaciji iz više oblasti od obostranog interesa.

Ministarka Okanova, tom prilikom, naglasila je da tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje predstavljaju kvalitetnu osnovu za razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Ona je, takođe, istakla opredeljenje Republike Gabon za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, koja će, kako je ocenila, znatno uticati na dalje jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

U okviru posete delegacije Gabona, ministar Gašić prisustvovao je danas ispred Palate „Srbija” svečanom dočeku predsednika Vlade Republike Gabon Rejmonda Ndonga Sime koji predvodi delegaciju te zemlje prilikom zvanične posete Srbiji, kao i plenarnom sastanku delegacija dve vlade.

BONUS VIDEO: SRBI IZ CRNE GORE ČVRSTO UZ VUČIĆA: Predsednik opštine Pljevlja za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)