DOBIO I DEO "NEVIDLJIVOG": Četvrt veka od NATO agresije i obaranja čuvenog F-117A obeleženo i u opštini Zvezdara

Š.M.

26. 04. 2024. u 19:55

POVODOM 25 godina od NATO bombardovanja i obaranja američkog "nevidljivog" aviona F-117A tokom bombardovanja 1999, potpukovnik Đorđe Aničić, ratni zamenik komandanta 3. raketnog diviziona PVO i predsednik Udruženja "Slobodno nebo Srbije" uručio je predsedniku opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću Povelju i Sertifikat uz autentičan deo aviona.

ДОБИО И ДЕО НЕВИДЉИВОГ: Четврт века од НАТО агресије и обарања чувеног  Ф-117А обележено и у општини Звездара

GO Zvezdara

Predsednik Jeremić se zahvalio i istakao da mu je izuzetna čast što je dobio Povelju kao i deo aviona koji je dokaz hrabrosti i umeća pripadnika vojske, koji su učinili nemoguće tokom bombardovanja SR Jugoslavije i pokazali izuzetnu predanost u borbi protiv tehnički i ljudstvom nadmoćnijeg neprijatelja.

Potpukovnik Aničić je rekao da je obaranje aviona F-117 "noćni soko" povratilo veru u narodu i vojsci dalo elan za dalje borbe za slobodno nebo Srbije. On se ovom prilikom zahvalio predsedniku Jeremiću na podršci koju pruža radu Udruženja.

Avion F-117A "noćni soko" oboren je 27. marta 1999. u 20.42, u blizini sela Buđanovci dejstvom 3. ratnog diviziona, 250. rbr. PVO. Tokom bombardovanja oborena su još dva NATO aviona, 47 bespilotnih letelica, 45 krstarećih raketa i četiri velika projektila dok je veliki broj letelica oštećen ili se nakon dejstava srušio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio