SVET JE U DILEMI, A ŠTA BISTE VI URADILI? Borusija može da osvoji Ligu šampiona, ali će više zaraditi - ako izgubi finale!

Novosti online

09. 05. 2024. u 22:32

Borusija Dortmund se plasirala u treće finale Lige šampiona u klupskoj istoriji, ali prethodna dva nisu imala ovakav "teret".

СВЕТ ЈЕ У ДИЛЕМИ, А ШТА БИСТЕ ВИ УРАДИЛИ? Борусија може да освоји Лигу шампиона, али ће више зарадити - ако изгуби финале!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, 1. juna na "Vembliju" pomenuti nemački klub će za titulu evropskog prvaka igrati protiv Real Madrida. I to uz začkoljicu.

Ako osvoji čuveni "ušati pehar", Borusiji će pripasti 20 miliona evra nagrade.

Ali, ako izgubi finale, to će onda aktivirati klauzulu u ugovoru vezanom za transfer koji je obavio Džud Belingem.

Naime, Englez koji je prethodno baš u Dortmundu igrao, a sada je zvezda Reala, može da donese ogroman novac svom bivšem klubu: osvoji li on sa Realom Ligu šampiona, Borusiji će biti isplaćeno 25 miliona evra iz kase Madriđana. Dakle, više će "žuti" inkasirati porazom u finalu Lige šampiona, nego pobedom.

Džud Belingem, reprezentativac Engleske, bivši igrač Borusije a sada Reala / FOTO: AP/Tanjug

Šta biste vi uradili da ste na čelu Borusije?

Anketa

Ako se čelnik Borusije, a više novca donosi poraz u finalu, vi biste radije...

Statistika - Real Madrid i Borusija Dormund u finalima Lige šampiona

Podsetimo, Borusija je eliminisanjem Pari Sen Žermena prošla u svoje treće finale Lige šampiona - prvo je 1997. godine rešila u svoju korist, pobedila je branioca titule, Juventus, sa 3:1 (dva gola je dao Ridle, jedan Riken, a za "staru damu" Del Pjero), dok je u drugom finalu ekipa iz Dortmunda poražena 2013: "zemljaci" iz Minhena, ekipa Bajerna, trijumfovala je u finalu sa 2:1 (Mandžukić je doneo prednost potonjem prvaku, Gundogan izjednačio iz penala, a Roben u 89. minutu doneo pehar minhenskom gigantu).

Sa druge strane, Madriđani su se eliminisanjem Bajerna plasirali čak u 18. finale Lige/Kupa šampiona u klupskoj istoriji, a ono je šesto za Real u poslednjih 11 godina.

Borusiji se sigurno neće svideti podatak da je gigant iz Madrida osam prethodnih učesšća u finalima Lige šampiona - završavao proslavama zbog osvojenih titula ((998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, i 2022. godine).

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)