''GOREĆE'' SEVERNI LODNON: Totenhem bi da pred svojim navijačima okonča Arsenalove snove o tituli

V.M.

28. 04. 2024. u 07:45

Od 15 časova ćemo na ''Emirejtsu'' gledati jedan od najvećih derbija engleskog fudbala.

ГОРЕЋЕ СЕВЕРНИ ЛОДНОН: Тотенхем би да пред својим навијачима оконча Арсеналове снове о титули

Foto Profimedia

Retko koje rivalstvo u Engleskoj ima žar i vatru kao između ova dva londonska kluba koji se danas sastaju po 195. put. Istorijat mečeva je na strani Arsenala koji je upisao 81 pobedu naspram Totenhemove 61, a uz ''tobdžije'' će takođe biti i forma jer su u dosta boljem ritmu od svog večitog rivala, mada te stvari često umeju da budu nebitne kada se sastanu ovi timovi.

''Tobdžije'' se nalaze usred velike borbe za titulu koju čekaju punih 20 godina i dugo joj nisu bili ovako blizu, prvi su na tabeli sa 77 osvojenih bodova, mada nakon poraza od Aston vile pre par kola sudbina više nije u njihovim rukama jer imaju poen više od Manečster sitija koji je odigrao meč manje od njih.

Sve što im je prestalo je da pobeđuju na svojim utakmicama, a upravo to su i uradili početkom nedelje kada su u još jednom londonskom derbiju ''razmontirali'' Čelsi rezultatom 5:0.

Pre toga četa Mikela Artete je bila bolja od Vulvsa (2:0), tako da se atmosfera u redovima gostiju podigla na visok nivo pred današnji meč koji im je definitivno ključni u sezoni.

Što se tiče Totnhema, nakon silovitog otvaranja kampanje on igra promenljivo, povrede bitnih igrača su ga tada usporile, a ti isti fudbaleri poput Medisona i Bisume ne uspevaju da pronađu formu koju su imali u uvodnom delu sezone.

Ipak, završnicu prventva dočekuje na petom mestu i bori se za Aston vilom za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona, a ako bi ga se domogli to bi bio veliki uspeh za ekipu za koju se mislilo da će krenuti nagore nakon što je Hari Kejn letos prešao u Bajern.

Kao ''spasilac'' Totenhema pojavio se Angelos Postekoglu, harizmatični trener je naučio svoje izabranike da igraju veoma ofanzivan, za oko lep fudbal i rezultati su pokazali da je to moguće i bez Kejna.

Ipak, u poslednjem kolu Njukasl je otkrio nekoliko mana njegovog stila igre, preko kontra napada je prosto ''unakazio'' Sparse čiji bekovi su konstantno ostajali visoko zbog učestvovanja u ofanzivnom delu igre i više nego ubedljivo ga je savladao sa 4:0.

Ukoliko slične greške budu pravili i danas ne piše se dobro ''pevcima'', ali u prvom delu sezone su pokazali da mogu da se nose sa Arsenalom remiziravši 2:2 na ''Emirejtsu'' i nadaju se da mogu da pruže sličnu partiju svojim navijačima.

Pored toga što su im preko potrebni bodovi jer im šestoplasirana Vila beži sedam bodova, motiv domaćinima je i to što bi novim pozitivnim rezultatom verovatno upropastili snove Arsenala o tituli, mada je Postekoglu na pres konferenciji rekao da ga to ne zanima, a isto se ne može reći za njegove igrače, pogotovo one koji su dugo u klubu.

Ključnu ulogu mogu odigrati izostanci, a više problema sa njima ima domaćin koji će biti bez Forstera, Sesenjona, Udogija i Solomona, dok će kod gosta meč jedino propustiti Timber koji vuče povredu tokom čitave sezone.

Goleade su redovna pojava kada se igra ''Derbi severnog Londona'', samo jedanput na poslednjih pet obračuna ovih timova nisu viđena tri gola, a ako na to dodamo stilove igre Totenema i Arsenala ne vidimo kako se danas mreže neće tresi u velikom broju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana