SUROV NA STARTU: Novak Đoković započinje pohod na sedmu krunu u Rimu

S. Rajić

10. 05. 2024. u 08:45

GENERALKA počinje. Novak Đoković u Rimu hvata poslednji i ključni zalet pred drugi grend slem u sezoni. Na otvaranju takmičenja na kompleksu "Foro Italika" u Italiji, najbolji teniser svih vremena do sinoć nije saznao rivala, usled kiše koja je organizatorima zadala glavobolje.

СУРОВ НА СТАРТУ: Новак Ђоковић започиње поход на седму круну у Риму

Foto: Profimedia

Mnogo više je to uticalo na Noletovog potencijalnog rivala, Romana Safijulina i Korentana Mutea. Rus i Francuz svoj susret je trebalo da odigraju još u sredu, ali ni do sinoć nisu uspeli da ga završe, pošto je prekinut pri vođstvu Safijulina 6:3, 6:6. Ipak, ko god da izađe kao pobednik teško da može i da pomislo na bilo kakvu senzaciju, jer osim rivala prekoputa mreže imaju naspram sebe i surove podatke.

Tradicionalno, našem asu najviše od svih turnira na šljaci prijaju uslovi u Italiji. Jednostavno, nadmoćna statistika na otvaranjima nadmetanjima u Večnom gradu to i pokazuje. Od ukupno 17 nastupa, Nole nikada nije izgubio na početku takmičenja. Isto tako, uglavnom je bio surov prema protivnicima. Toliko, da su setove uspevali da otkinu sada već dva penzionera, Šveđanin Robin Soderlig 2007, na Novakom prvom nastupu, i Španac Nikolas Almagro 2015. godine.

Zato je ovo prefektno mesto da se stavi tačka na neuspehe ove sezone i podigne prvi pehar u 2024, a ujedno i time "nabaci" samopouzdanje pred Rolan Garos. Ovo je tek drugi put u proteklih šest sezona da naš as u Rim dolazi bez ijednog trofeja, što je nekad bilo teško zamislivo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...