SLATKI KAO POLJUBAC: Medeni lolipopsi
AKO ste ljubitelj efektnih slatkih kreacija, ovo će biti pun pogodak.
Sastojci:
* med, 160 g
* jaja, 2 komada
* začin za medenjake, 1/2 kašičice
* limun, korica, 1 komad
* brašno, 250 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kakao, 2 kašike
* mlako, 80 ml
* kandirana kora pomorandže, 70 g
ZA DEKORACIJU:
* bela čokolada, 200 g
* mleko, 1 kašika
* gotovi ukrasi po želji
Priprema:
U šerpici otopite maslac i med, pa prespite u posudu za mešenje. Kad se smesa prohladi, dodajte jaja i začine, pa mutite mikserom da se smesa lepo ujednači. Dodajte brašno, kakao i mleko i lagano mutite dok se sve ne sjedini, pa na kraju umešajte kandirane kockice kore od pomorandže. Smesu izlijte u pleh koji ste obložili papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se kolač prohladi, vadite čašom pločice i u svaku utaknite štapić. Belu čokoladu otopite na pari sa maslacem i mlekom, pa pola prelijte u drugi sud i dodajte par kapi crvene prehrambene boje. Uranjajte pločice u jednu ili drugu čokoladu, pa ukrasite šećernim perlicama i srcima.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODLIČNA ZAMENA ZA SLAVSKU POGAČU: Domaćinski hleb punjen sirom i šunkom (VIDEO)
20. 01. 2024. u 07:30
SPREMAJU SE NA POSEBAN NAČIN: Bogojavljenske pihtije po tradicionalnom receptu
19. 01. 2024. u 07:00
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
OVO JOŠ NIJE VIĐENO U PARLAMENTU: Pogledajte kako poslanik pokušava da spreči usvajanje zakona (VIDEO)
TAJVANSKI poslanik postao je hit na društvenim mrežama nakon što je na bizaran način pokušao da spreči donošenje zakona – zgrabio je predlog zakona i istrčao iz parlamenta.
20. 05. 2024. u 19:49
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)