ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO, ZDRAVA I DIJETALNA: Neodoljiva čorba od patlidžana

Novosti online

12. 01. 2024. u 19:20

OVA čarobna čorba savršena je za hladne dane, ima brojne benefite po zdravlje a napravićete je začas.

ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО, ЗДРАВА И ДИЈЕТАЛНА: Неодољива чорба од патлиџана

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 patlidžana

* maslinovo ulje
* 1 crni luk
* 1 stabljika celera
* 1 šargarepa
* 5 čena belog luka
* 1 l vode
* lovorov list
* 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Prececite patlidžane na pola, pa ih prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda im isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke, pa ih prelijte maslinovim uljem. Začinite po ukusu. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk, šargarepu, celer, pa kad povrće omekša dodajte vodu i lovorov list. Zatim dodajte meso od patlidžana, pa blenderom sve sastojke dobro izblendajte. Nalijte pavlaku za kuvanje i pustite da se krčka još par minuta. Prijatno!

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...