EKSPLOZIJA TROPSKIH UKUSA: Voćna salata, idealna poslastica kojoj niko ne može da odoli
VOĆNA salata je jedan od onih super poslastica bez obzira na to koje je doba godine.
Sastojci:
- 2/3 šolje pomorandžinog soka
- 1/3 šolje limunovog soka
- 1/3 šolje smeđeg šećera
- Pola kašičice rendane kore pomorandže
- Pola kašičice rendane kore limuna
- Kašičica ekstrata vanile
- Dve šolje sveže isečenih kockica ananasa
- Dve šolje jagoda
- Tri kivija
- Tri banane
- Dve pomorandže
- Šolja grožđa
- Dve šolje borovnica
Priprema:
U tiganj sipajte limunov i pomorandžin sok, smeđi šećer, rendanu koru limuna i pomorandže i stavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta, da se sok malo stegne. Sklonite sa vatre i dodajte ekstrakt vanile, pa promešajte i ostavite da se ohladi.
Voće operite, oljuštite i iseckajte, pa zatim poređajte u staklenu posudu sledećim redosledom: ananas, jagode, kivi, banane, pomorandže, grožđe i borovnice. Odozgo nalijte ohlađen sos, pokrijte i držite u frižideru tri do četiri sata pre posluživanja.
(mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
13. 04. 2024. u 14:00
DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
12. 04. 2024. u 13:00
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)