"ZELENSKI JE TIKVAN" Oštre reči DŽonsonovog savetnika: Sukob u Ukrajini preneo svetu kakva smo gomila klovnova

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 05. 2024. u 22:33

BIVŠI glavni savetnik Borisa Džonsona Dominik Kamings ocenio je, biranim rečima, da je Zapad napravio ogromnu grešku podržavajući Ukrajinu.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ТИКВАН Оштре речи Џонсоновог саветника: Сукоб у Украјини пренео свету каква смо гомила кловнова

FOTO: Tanjug/AP

Zapad "nikada nije trebalo da ulazi u celu tu glupu situaciju", rekao je Kamings - koji je predvodio britansku kampanju za izlazak iz Evropske unije - u intervjuu za list "Aj" i dodao sankcije Rusiji imale veći uticaj na evropsku politiku nego na Moskvu.

Bivši Džonsonov savetnik, koji je, za razliku od nekadašnjeg šefa, vrlo kritičan prema podršci Kijevu, nije ostao dužan ni Vladimiru Zelenskom i njegovim paralelama između sukoba u Ukrajini i Drugog svetskog rata.

- Ovo nije repriza 1940. sa tikvanom Zelenskim kao čerčilijanskim autsajderom - rekao je on.

- Cela ova ukrajinska korumpirana mafijaška država nas je u suštini sve nasamarila i svi ćemo biti sje***i - rekao je on. "Već sad nas j***, zar ne?"

Kamings je ocenio i da je sukob samo ojačao savez Rusije i Kine, rekavši da je Zapad "gurnuo Rusiju u savez sa najvećom svetskom proizvodnom silom".

Prema njegovim rečima Zapad nije uspeo da pošalje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu signal vredan pažnje koji bi ga odvratio od "invazije" na drugu zemlju.

- Koju smo mu lekciju naučili? Lekcija koju smo naučili Putina je da smo mi gomila totalnih j*****h šaljivdžija - rekao je Kamings i dodao da je sukob u Ukrajini "preneo čitavom svetu kakva smo gomila klovnova".

BONUS VIDEO: GENERALNA PROBA ZA PARADU POBEDE - Rusija pokazala naoružanje

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!