ŠTUTGART SE VRAĆA U LIGU ŠAMPIONA: Sjajna sezona ''švaba'' biće krunisana igranjem u najjačem evropskom takmičenju iduće sezone

Novosti online

10. 05. 2024. u 07:45

NA otvaranju 33. kola Bundeslige Augzburg će ugostiti Štutgart na ''VVK areni'' (20.30).

ШТУТГАРТ СЕ ВРАЋА У ЛИГУ ШАМПИОНА: Сјајна сезона шваба биће крунисана играњем у најјачем европском такмичењу идуће сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Nakon par slabijih rezultata zbog osiguravanja igranja u Ligi šampiona iduće sezone, Štutgart se u prošlom kolu vratio na pobedničku stazu savladavši Bajern sa 3:1.

Tim trijumfom ''švabe'' su gotovo sigurno osigurale treće mesto i vrlo verovatno će iza sebe na tabeli ostaviti ekipe poput Lajpciga i Dortmunda, što dovoljno govori o sezoni kakvu igraju.

Velike zasluge za sjajne nastupe ekipe idu i Sebastijanu Henesu, mladom stručnjaku o kojem bi bilo pisano znatno više po evropskim medijima da nema Ćabija Alonsa i njegovog neprikosnovenog Leverkuzena.

Henes je skoro produžio ugovor sa ekipom do 2027. godine, tako da će gotovo izvesno voditi Štutgart u njegovom povratku u Ligu šampiona u kojoj je poslednji put nastupao 2009/10.

Naravno, ne treba zaboraviti ni igrače koji takođe zaslužuju velike pohvale, a najviše od svih napadači Žirasi i Undav koji su kombinovano postigli čak 43 pogotka.

Sa druge strane, Auzgburg se bori za plasman u Evropu iduće godine. Poslednji put kada su bili deo nekog evropskog takmičenja bilo je u sezoni 2015/16, koje se ne tako rado sećaju navijači Partizana koji je upravo porazom od nemačkog predstavnika u poslednjem kolu grupne faze eliminisan iz Lige Evrope.

Ipak, forma nije na njihovoj strani jer su uoči današnjeg duela doživeli tri uzastopna poraza, a poslednji u nizu naneo im je Dortmund sa više nego ubedljivih 5:1.

Pad forme je došao u najgore moguće vreme za domaćina koji je trenutno deveti na tabeli, ali zaostaje samo dva boda za sedmoplasiranim Frajburgom, odnosno bod za Hofenhajmom koji zauzima osmu poziciju, mesto koje bi moglo da vodi u Ligu konferencija ukoliko Leverkuzen pobedi Kajzerslautern u finalu Kupa.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, blagu prednost u skorije vreme ima Štutgart koji je na minulih pet obračuna slavio dva puta, viđeno je isto toliko remija, dok je Augzburg poslednju pobedu nad ''švabama'' ostvario još 2021. godine.

U prvom delu sezone bilo je 3:0 za Štutgart.

Ako pogledamo izostanke, u goroj situaciji je domaćin koji će biti bez Frambergera, Gumija, Rehbačaja, Damena, Jensena i Oksforda, dok će kod gostiju meč propustiti Narti, Vagoman i Aksel Zagadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+ (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)