POSLASTICA KOJU SVI VOLE: Mafini sa belom čokoladom, fantastičnog su ukusa
ZA dekoraciju možete koristiti dekor mix srca, mlevenu plazmu i crne čoko dugmiće. Možete dekorisati po svom izboru.
Potrebno:
Za smesu:
* jogurt, 200 g
* jaja, 2 komada
* ulje, 4 kašike
* šećer, 100 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* prašak za pecivo, 1/2 kesice
Za glazuru:
* bela čokolada, 150 g
Za dekoraciju:
* dekor mix srca, po potrebi
* crni čoko dugmići, po potrebi
Priprema:
- Jaja,šećer i vanilin šećer umutiti mikserom. Dodati jogurt,ulje i sjediniti mikserom. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati varjačom.
* Papirnim korpicama popuniti udubljenja u kalupu za mafine. U korpice rasporediti pripremljenu smesu. Mafine peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Pečene mafine izvaditi iz rerne,pa kada se prohlade izručiti ih iz kalupa.
Glazura: U šerpu staviti belu čokoladu koju ste polomili na kockice,dodati ulje i otopiti na pari. Pripremljenom glazurom preliti mafine.
Dekoracija: Mafine dekorisati po svom izboru.
- Pripremljene mafine servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"VI STE ODGOVORNI ZA SMRT RAISIJA" Stejt department o padu helikoptera: Nećemo da se izvinjavamo
IRANSKA vlada je odgovorna za odluku da upravlja helikopterom starim 45 godina u, kako je opisano, lošim vremenskim uslovima, a ne bilo koji drugi akter, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler tokom brifinga.
20. 05. 2024. u 20:38
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)