MEKANI MAFINI SA KREM SIROM KOJE SVI OBOŽAVAJU: Spremite božanstven doručak za samo 15 minuta
MAFINI su omiljeni gotovo svima nama, bilo da ih pravite u slanoj ili slatkoj varijanti.
Lako se prave, a omiljene sastojke koje ćete dodati u njih možete sami da birate, zato pustite mašti na volju, kombinacije su razne. Mi vam donosimo naš omiljeno recept za one sa krem sirom, koji mogu da budu savršena večera ili doručak. A možete dodati i pečenicu, šunku, slaninicu, masline, šta god vam padne na pamet.
Ukus će biti sjajan, provereno!
Sastojci:
1 i po šoljica mleka
2 jaja
1 i po šoljica belog brašna
1 i po šoljica palente
2 kašike praška za pecivo
200 g sira po izboru
susam
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliku činiju izmešajte mleko, jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so i šećer. Ukoliko želite možete da dodate sir odmah, ali isto možete u svaki kalup za mafinu da naknadno stavite kockice sira.
Kada sve dobro izmešate stavite smesu u kalup za mafine (ne zaboravite sir), pospite ih susamom, a zatim pecite od 15 do 20 minuta. Možete ih poslužiti uz mleko, jogurt ili kefir.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"VI STE ODGOVORNI ZA SMRT RAISIJA" Stejt department o padu helikoptera: Nećemo da se izvinjavamo
IRANSKA vlada je odgovorna za odluku da upravlja helikopterom starim 45 godina u, kako je opisano, lošim vremenskim uslovima, a ne bilo koji drugi akter, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler tokom brifinga.
20. 05. 2024. u 20:38
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)