ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом
Богате укусима, а хранљиве, одличан су предлог за дневни мени.
Састојци:
- 1 главица црног лука
- 5 чена издробљеног белог лука
- 2 шаргарепе на коцкице
- може се исећи и једна црвена свежа паприка
- 50 гр пиринча (може мало обарен)
- 2 рендана кромпира
- 1 пуна кашика ајвара
- сувог зачина соли бибер мл. паприка
- 200 мл куваног парадајза
- 1 парадајз за затварање
- 1 кашика прашна
- 100 мл воде
- уље
Припрема:
На уљу пропржити секан лук, шаргарепу, па кад се пропржи додати пиринач, рендан кромпир,бели лук, мл. паприку , зачин со и све изједначити.
Пунити паприке и затварати кришкама парадајза. Измешати воду парадајз и брашно и прелити паприке у ђувечу.
Додати мало уља и одозго на сваку паприку. Поклопити и пећи у рерни на 220 степени око 60 мин.
(тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЛЕЋИ РАЖЊИЋИ СА ПОВРЋЕМ: Неодољиви и сочни, лако се праве, а деци су најзанимљивији
25. 04. 2024. у 09:00
ЈЕЛО САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА: Јанија изванредно јело за љубитеље домаће кухиње
23. 04. 2024. у 19:44
САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа
23. 04. 2024. у 11:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)