НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме

Novosti online

06. 11. 2023. у 12:00

ШТА спремити данас за ручак? То је питање које нас често мучи.

ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме

Фото: Free Images Pixabay

Брзи рецепти су једино решење, а ми вам доносимо чак пет предлога за ручак који се спрема очас посла:

Foto: Shutterstock

Шпагете у парадајз сосу

Потребно:

Паковање тестенине по избору

главица црног лука

чен белог лука

шаргарепа,

500 мл парадајз соса

200 г печурки (или сланинице)

со, бибер, оригано

100 г качкаваља

Припрема:

На мало уља продинстајте бели и црни лук и изрендану шаргарепу. Када шаргарепа омекша а лук поприми златну нијансу додајте печурке или сланиницу. А након пар минута и парадајз сос. Пустите све да крчка око десетак минута. Додајте зачине, а затим прелијте преко тестенине коју сте за ово исто време кували на другој рингли.

Пре сервирања додајте и качкаваљ и уживајте у оброку.

Фото: Пиксабеј

Крем чорба од тиквица

Потребно:

тиквица

главица црног лука

чен белог лука

2 кромпира

мало воде

500 мл млека

со, бибер

веза свеже мирођије (може и осушена мирођија).

Припрема:

На мало уља издинстајте црни и бели лук, затим додајте ољуштену тиквицу исечену на коцке, као и кромпир. Затим сипајте мало воде (да огрезне) и пустите да се поврће скува. Затим све самељите штапним миксером па додајте млеко и пустите да чорбица проври. Када почне да ври, искључите ринглу па додајте со, бибер и свежу мирођију.

При послуживању у тањир можете да додате и једну кашику киселе павлаке.

Фото: Free Images Pixabay

Запечено поврће

Потребно:

Два парадајза

два патлиџана

две паприке

главица црног лука

2 већа кромпира

2 јајета

мало млека

кисела павлака

Припрема:

Исеците парадајз и патлиџан на колутове, паприку на кришке, а црни лук на колутове. Поређајте поврће у округлу тепсију или у ватросталну чинију и прелијте са мало уља па додајте со и бибер. Запеците у рерни 15 минута на 250 степени. За то време умутите 200 мл киселе павлаке, јаја и млеко, па ту смесу прелијте преко поврћа и запеците још мало.

Фото: Free Images Pixabay

Домаћи бућкуриш

Потребно:

500 г пилећег филеа

главица црног лука

2 чена белог лука

2 зелене паприке

2 парадајза

со, бибер

першун

Припрема:

Црни и бели лук продинстајте на уљу, затим додајте пилетину. Након десетак минута додајте на коцке исечену паприку и парадајз, као и зачине. Након 15 минута ваше јело је готово. Овај домаћи бућкуриш одлично "иде" уз интегрални хлеб.

Фото: Free Images Pixabay

Брза салата оброк

Потребно је:

Конзерва туњевине

главица црног лука

100 грама пасуља из конзерве

50 грама кукуруза шећерца

сок од лимуна

3 кисела краставца

2 ротквице

коцкице хлеба

со и бибер

Припрема:

У чинију измешајте туњевину, исецкан лук, пасуљ из конзерве као и кукуруз. Краставчиће, ротквицу и хлеб додајте, зачините па додајте и сок од једног лимуна. Све лепо измешајте и уживајте у изузетно укусном оброку.

БОНУС ВИДЕО - БАНАНА-КУГЛИЦЕ ЗА 15 МИНУТА: Рецепт за који није потребна кухиња

(Стил)

 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића