УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство
“Обучене” у сјајно, црвено, шећерно одело, на дрвеном штапићу просто маме да се загризу. За многе који памте ушећерене јабуке су слаткиш и симбол детињства, који враћа у безбрижна времена.
Потребни састојци:
- 7 јабука
- 550 г шећера
- 180 мл воде
- 80 г глукозног/бомбонског сирупа
- штапићи
Припрема:
Јабуке добро оперите, поготову ако су воскиране. Скините петељке и убрусом обришите. На место петељки забодите дрвени штапић.
У суд сипајте шећер, воду и глукозни/бомбонски сируп. Промешајте и ставите да се кува. Нека умерено ври око 15-18 минута и за то време немојте да мешате. Шећер треба благо да пожути. Склоните са ватре, додајте прехрамбену црвену боју и промешајте. Уроните јабуке држећи за штапић, а онда пребаците на папир за печење и оставите пар минута да се охладе. Када се смеса прохлади и стегне (а брзо се стеже), поново ставите пар секунди на ватру да бисте могли следеће јабуке да ушећерите.
Користите што ситније јабуке. Можете користити и зелене, чак је лепши контраст с њима.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСНЕ ПУСЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: За њихову припрему потребна су само 3 састојка
11. 04. 2024. у 16:24
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)