LEPOTA SA "BUKULJE": Radovi sa likovne kolonije u galeriji "Nikola Radošević" (FOTO)

M.A.K.

07. 05. 2024. u 18:41

KOLEKCIJA Likovne kolonije "Bukulja", koja postoji tri godine, a čine je dela 17 stvaralaca, različitih generacija i likovnih stremljenja, biće predstavljena na izložbi u galeriji "Nikola Radošević", koja će biti otvorena u petak 10. maja u 19 časova.

ЛЕПОТА СА БУКУЉЕ: Радови са ликовне колоније у галерији Никола Радошевић (ФОТО)

Slavko Krunić Foto promo

Postavka objedinjuje slike, skulpture, asamblaže, crteže i fotografije i odlična je refleksija savremene likovne scene.

- Slikarstvo raznolikih tehnika i poetika je najzastupljenije, a ima tematiku širokog dijapazona - od portreta i pejzaža, preko floralnog do apstraktnog - ističe likovni kritičar Maja Živanović. - Preovlađuju portreti, od realističnih do nadrealnih. Aktuelne i bolne teme odrastanja u monohromatskim prizorima okosnica su radova Petra Mošića, Ivan Kocić je prepoznatljiv po tehnici asamblaža jarkog kolorita, nastalih od recikliranih igračaka, Slavko Krunić smešta devojke renesansne lepote u konzerve, a Merima Bakić impresionističkim pristupom dočarava sunčan letnji dan.

Na izložbi će biti zastupljeni radovi i Dušana Savkovića, Ivana Milenkovića, Marije Zdravkovića, Petra Đorđevića, Simonide Radonjić, Vasilise Ivanović, Teodore Nikolić, Ivane Živić, Ane Marković, Petra Hranuelija, Boža Terzića, Ivane Milev, Jovane Jarebice.

- Izložbom dela nastalih na likovnoj koloniji "Bukulja" - sjedinjene su individualne artikulacije nadarenih stvaralaca kroz različite interpretacije, u suživotu sa prirodom... i to je i bio cilj organizatora ove nevelike, ali po kulturu vredne manifestacije - zaključuje Živanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!