ROJAL UNION JE UPRSKAO U LIGI, NE SME I U KUPU: Antverpenova poslednja prilika da izbori Evropu

O. M.

09. 05. 2024. u 09:01

FINALE Kupa Belgije igra se u četvrtak između Rojal union Sen Žila i Antverpena na stadionu "Kralj Boduen".

РОЈАЛ УНИОН ЈЕ УПРСКАО У ЛИГИ, НЕ СМЕ И У КУПУ: Антверпенова последња прилика да избори Европу

Foto Profimedia

Sezona je počela kao iz snova za Rojal union, nekada (pre Drugog svetskog rata) najtrofejniji belgijski klub. Treću godinu zaredom završili su regularni deo prvenstva na prvom mestu i ušli u finale Kupa, a u Ligi konferencija stigli do osmine finala.

Upravo je poraz u prvoj utakmici protiv Fenerbahčea (0:3 kod kuće) označio početak krize koja je produbljena u prvenstvu, naročito u plej-ofu gde je klub iz belgijskog predgrađa na dobrom putu da treću godinu zaredom prokocka veliku prednost i ostane bez šampionske titule.

Verovatno će se to i desiti pošto Klub Briž izgleda nezaustavljivo u prvenstvu, gde Rojal čeka trofej od 1935. godine. Na Kup čekaju još duže, punih 110 godina. A bilo bi zaista zanimljivo da Rojal ipak osvoji duplu krunu, sezonu nakon što je to uspelo najstarijem belgijskom klubu koji je takođe decenijama čekao na trofej.

Antverpen je prošle godine osvojio Ligu posle 66 godina, doduše, na Kup nije toliko dugo čekao "stari velikan" pošto je prethodno osvajao ovaj trofej i 2020. godine.

Rojal je počeo plej-of sa četiri uzastopna poraza, ali se u poslednje vreme malo konsolidovao pa je sada u nizu od tri utakmice bez poraza. Remi i dve pobede, obe nad današnjim rivalom, vratili su im samopouzdanje i nadu da ipak mogu do titule. Doduše, Briž je u tom periodu ostvario sve tri pobede i pobegao za dodatna dva boda. Sada ima tri više, a plej-of je počeo sa minus devet u odnosu na Rojal union Sen Žil.

Sve to ipak može da se stigne u naredom kolu kada Rojal putuje u Briž i pobedom može da se vrati na čelo tabele.

U ta poslednja tri meča fudbaleri Antverpena primili su samo jedan gol. Pet od poslednjih sedam utakmica završilo se sa tri ili više golova, a četiri su došle "oba tima daju gol".

Branilac "duple krune" daleko je od forme koja ga je krasila prošle sezone. Antverpen je šesti na tabeli i verovatno će ostati bez evropskog fudbala sledeće sezone, a Kup Belgije im je jedina šansa da se ipak nađu u Evropi na jesen.

Antverpen je prošle sezone u finalu pobedio Mehelen. 

Od početka plej-ofa su u očajnoj formi. Pretrpeli su šest poraza u sedam utakmica, uspeli su da pobede samo Serkl, dok su od Rojal uniona izgubili već dva puta. Obe utakmice u regularnom toku šampionata završene su bez pobednika. Primili su devet golova u poslednje tri utakmice i nisu postigli gol u četiri od sedam kola plej-ofa.

Antverpen je samo jednom izgubio u poslednjih 11 utakmica u Kupu Belgije, a taj poraz je od Rojala prošle sezone u prvoj utakmici polufinala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,92)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)