PARTIZAN ŽELI OSVETU I PREKID SERIJE PORAZA: Borba za plasman u Ligu šampiona mogla bi da se reši danas u Humskoj

O. M.

28. 04. 2024. u 11:31

FUDBALERI Partizana dočekuju TSC iz Bačke Topole u 32. kolu Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН ЖЕЛИ ОСВЕТУ И ПРЕКИД СЕРИЈЕ ПОРАЗА: Борба за пласман у Лигу шампиона могла би да се реши данас у Хумској

FOTO: M. Vukadinović

"Crno-beli" u ovaj meč ulaze posle dva uzastopna poraza u "večitim derbijima", u prvom kolu plej-ofa Superlige, pa u polufinalu Kupa. Koliko će ovi porazi ostaviti traga na izabranike Igora Duljaja videće se danas od 19 časova i 30 minuta kada u Humsku dođe ozbiljan izazivač za drugu poziciju i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Razlika od deset bodova u odnosu na Zvezdu teško je dostižna i sa mnogo više od šest utakmica koliko je ostalo do kraja sezone, te će crno-beli za novi pohod na prvo mesto najverovatnije morati da sačekaju narednu godinu.

Nije mala prednost od sedam bodova koju Partizan ima, ali stvari bi se značajno promenile kada bi se ponovio prošli novembar kada je TSC torpedovao "crno-bele" sa čak četiri gola u okviru 16. kola, što je bio tek prvi poraz Partizana u tekućem šampionatu, posle koga su kola krenula nizbrdo. U revanšu je bilo 3:3. Bila je to zanimljiva utakmica, pravi derbi, sa tri penala od kojih su dva ostala nerealizovana i sa jednim poništenim golom, a Partizan je bez dva boda ostao u šestom minutu nadoknade.

Taj remi i kiksevi protiv Napretka i Mladosti u periodu kada je tim Igora Duljaja još uvek bio na prvom mestu predstavljali su prekretnicu sezone u čiju završnicu Partizan ulazi sa tri vezana poraza. Jer, pre ova dva u "večitim derbijima" izgubili su i od Čukaričkog u još jednoj triler završnici gde su u trećem minutu nadoknade stigli vođstvo "brđana" od 2:0, ali su manje od minut kasnije primili i treći i ostali tako praznih šaka.

Takav rasplet doveo je crno-bele do situacije u kojoj moraju više da brinu od toga da ne izgube drugo mesto, nego da se nadaju eventualnoj seriji kikseva Crvene zvezde.

Trećeplasirani TSC nalazi se na sedam bodova zaostatka i eventualnom pobedom mogao bi da ugrozi Partizanovu drugu poziciju.

Tim Žarka Lazetića pobedio je na šest od prethodnih osam utakmica i na taj način stekao deset bodova prednosti u odnosu na najbliže konkurente, gotovo osiguravši treću poziciju na tabeli.

Ostaje da se vidi da li će biti u stanju da ugroze današnjeg rivala na drugom mestu koje su osvojili prethodne sezone ili će morati da se zadovolje trećom pozicijom.

Svesni su u Partizanu koliko je ogroman ulog pa trener Igor Duljaj uverava da poslednji rezultati nisu poljuljali samopouzdanje nikome u "crno-belom" taboru.

S druge strane, strateg gostiju Žarko Lazetić ističe uoči derbija da samo partija na vrhunskom nivou može da donese povoljan rezultat protiv Partizana.

TSC je u prvom kolu plej-ofa savladao Vojvodinu, prekinuvši niz "stare dame" od deset utakmica bez poraza i osvetio se tako za poraz od istog rivala samo nedelju dana pre. Zanimljivo, obe utakmice završene su istim rezultatom, 3:2. Slično se i kretao rezultat, bilo je 2:0 pa 2:2, s tim što je Vojvodina do pobede stigla u petom minutu nadoknade, a TSC je rešio utakmciu znatno ranije u 74. minutu golom Pantovića.

Inače, pre jesenjih 4:0, TSC je u Humskoj izborio samo dva remija, mada je onaj prošlosezonski iz plej-ofa bio odlučujući u borbi za drugu poziciju i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu