KAKO DECA VIDE EKOLOGIJU: U Domu vojske otvorena izložba radova vršačkih predškolaca

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 05. 2024. u 12:53

U GALERIJI Doma vojske u Vršcu otvorena je izložba „Budimo i eko i važan neko“, koju čine crteži dece iz Predškolske ustanove „Čarolija“ na temu ekologije i zaštite životne sredine.

КАКО ДЕЦА ВИДЕ ЕКОЛОГИЈУ: У Дому војске отворена изложба радова вршачких предшколаца

Foto: Grad Vršac

Ovi radovi su nastali u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Moći će da se vide svakog radnog dana od 9 do 13 časova.

Izložbu je u prisustvu dece i njihovih vaspitačica otvorio član Gradskog veća za obrazovanje Miroslav Lepir, koji je tom prilikom istakao da PU „Čarolija“ treću godinu zaredom učestvuje u ovom programu.

-Cilj programa je podizanje ekološke svesti i jačanje lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini. Zato u svim našim vrtićima sakupljamo i šaljemo na reciklažu papirni i plastični otpad i limenke. Takođe, prikupljamo i plastične čepove, koje doniramo vršačkom udruženju „Parakvad VŠ“ – nabrojao je Lepir neke od ekoloških aktivnosti.

Uz podršku lokalne samouprave i JKP „Drugi oktobar“ u svakom vrtiću deca su posadila i po 37 ukrasnih drvenastih stabala i oko 40 cvetnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)