MLADI KOŠARKAŠI IZ MOSTARA I KRAGUJEVCA IGRALI PRIJATELJSKU UTAKMICU: Sportski savez Mostara u gostima

V. Hadžić

07. 05. 2024. u 17:31

Obeležavanje Dana grada Kragujevca, 6. Maja prilika je da, pored predstavnika Sportskog saveza grada Mostara, Kragujevac ugosti i mlade mostarske košarkaše usrasta do 12 godina, koji su u sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ odigrali prijateljsku utakmicu sa mladim košarkašima Kragujevca.

МЛАДИ КОШАРКАШИ ИЗ МОСТАРА И КРАГУЈЕВЦА ИГРАЛИ ПРИЈАТЕЉСКУ УТАКМИЦУ: Спортски савез Мостара у гостима

Foto : Grad Kragujevac

Dženan Šuta, viši sportski menadžer u Sportskom savezu grada Mostara, ocenio je da je razmena mladih sportista između Srbije i BiH verovatno najveća upravo između Kragujevca i Mostara. Tokom ovakvih poseta deca imaju mogućnost da upoznaju svoje vršnjake, kulturu, tradiciju i običaje mesta u koje dolaze, ali i da se nadmeću i razmene iskustva na sportskom terenu, upražnjavajući sportove koje inače treniraju u svojim gradovima. Na ovaj način dajemo im i motiv više da ostanu i usavršavaju se u sportu koji su izabrali- rekao je Šuta.

Predrag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca za sport istakao je da je ovo samo početak ovakve saradnje u omladinskom sportu i da će nastaviti da organizuju razmene i u drugim sportovima koje deca iz Mostara i Kragujevca treniraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)