„SAČUVAJMO HUMANOST“: U Paraćinu počinje obeležavanje Nedelje Crvenog krsta

Z. R.

07. 05. 2024. u 14:54

U OKVIRU obeležavanja 8. maja, Svetskog dana Crvenog krsta i Nedelje Crvenog krsta koja traje od 8. do 15. maja, ova humanitarna organizacija u Paraćinu prirediće niz aktivnosti.

„САЧУВАЈМО ХУМАНОСТ“: У Параћину почиње обележавање Недеље Црвеног крста

Foto: Fejsbuk/Crveni krst Paraćin

Sutra će od 11.30 sati biti upriličeno polaganje cveća na spomen-ploču Lazaru Protiću, osnivaču i prvom predsedniku paraćinskog Crvenog krsta, koja se nalazi u porti Crkve Svete Trojice. Osim predstavnika Crvenog krsta, cveće će položiti i predstavnici Opštine Paraćin u prisustvu saradnika, volontera i prijatelja CK.

U sklopu planiranih aktivnosti je i akcija dobrovoljnog davanja krvi 9. maja, kada će svaki humani darodavac dobiti specijalni poklon-paket. Narednog dana u amfiteatru Tehnološke škole biće održano predavanje na temu „Sigurnije škole, otpornije zajednice“, namenjeno mlađim razredima.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi biće obeležen 11. maja, uz dodelu zahvalnica višestrukim davaocima, dok će 13, 14. i 15. maja volonteri Crvenog krsta obilaziti vrtiće, predškolce i osnovne škole u kojima će vršnjački edukatori održati niz predavanja.

Sve vreme obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ trajaće i akcija „Paktić za novorođenu bebu“, pa će prigodne poklon-pakete dobiti sve bebe rođene u toku te sedmice u porodilištu u Paraćinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)