ROĐENDANSKI KOMADI: Koncert povodom jubileja novosadske Akademije umetnosti u KC Svilara 9. maja

Lj.P.

07. 05. 2024. u 13:49

PRVI koncert pod nazivom "Rođendanski komadi za zlatni jubilej Akademije umestnosti Novi Sad", održaće se u četvrtak, 9. maja u 19 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

РОЂЕНДАНСКИ КОМАДИ: Концерт поводом јубилеја новосадске Академије уметности у КЦ Свилара 9. маја

FOTO: Vladimir Veličković

Ove godine Akademija umetnosti obeležava jubilej - 50 godina postojanja, tokom kojih je neprestano negovala umetnički talenat i kreativnost. U čast jubileja, kompozitor i profesor Aleksandra Vrebalov pozvala je sve sadašnje i bivše studente i profesore kompozicije da doprinesu minijaturama koje će izvoditi studenti i profesori sa studijskog programa izvođačke umetnosti na Aademiji umetnosti.

Kompozicije čija je dužina predviđena u rasponu od minut do šest minuta, imaju za cilj da prikažu raznolike stvaralačke i izvođačke talente  koje je Akademija negovala tokom proteklih pet decenija.

Kao deo proslave, ove kompzicije biće integrisane u redovne koncerte studenata i profesora, kao svedočanstvo posvećenosti Akademije stvaranju novog repertoara i budućnosti muzike. Premijere svih komada snimiće studenti i profesori sa Katedre za audio-vizuelne medije Departmana dramske umetnosti, a planirano je da budu objedinjene u internet publikaciju koju uređuje muzikolog prof. dr Nemanja Sovtić.

Na koncertu učestvuju studenti i nastavnici Akademije umetnosti u Novom Sadu: iris Kobal, Maja Grujić, Strahinja Đokić, Anja Riđešić, Tamara Traparić, nataša Petković, Marija Đorđević, Stevan Balać, Marija Popović, Igor Zarić, Miloš Šakić, Andrijana Pantić, Bogdan Đuranović, Katarina Marijanov, Katarina Katanić, Ivana Sakač, Đurđica Babić, Nevena Tašin, Matija Martić, Isidora Krmpotić i Dušan Šuša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije