OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Evo šta Novak Đoković kaže o sledećem treneru (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2024. u 22:19 >> 22:34

NOVAK Đoković je došao u Beograd kako bi i uhvatio zalet za novi segment teniske sezone, onaj koji se igra na šljaci, ali i kako bi prisustvovao jednom posebnom filmu. Tom prilikom je rešio i da se obrati znatiželjnim novinarima koji su ga sačekali.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Ево шта Новак Ђоковић каже о следећем тренеру (ВИДЕО)

FOTO: N. Pijevančić

Nole je u sredu uveče u Domu omladine gledao dokumentarni film o svom treneru iz mladosti, Nikoli Piliću.

@vecernjenovostisport Novak Đoković prvi put o rastanku sa trenerom Goranom Ivaniševićem #nole #novakdjokovic #goranivanisevic #djokovic ♬ original sound - Novosti sport

Sam Pilić je vrlo emotivno govorio o Đokoviću, i to uz suze, a po završetku projekcije Novak se ovako obratio brojnim predstavnicima medija kada je upitan o rastanku sa dosadašnjim trenerom, Goranom Ivaniševićem i ko bi mogao da ga nasledi:

Novak Đoković odgovara na pitanja srpskim medija posle filma o Nikoli Piliću / FOTO: Novosti

- Goran je prijatelj, što se kaže, "za života", i moj i moje porodice. Neko ko je meni izuzetno drag. I, time što smo okončali profesionalnu saradnju ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Naprotiv! Rastanak je bio... koliko god rastanak mogao da bude to, pozitivan. Jednostavno, došlo je do tačke zasićenja. Osetili smo da je došlo vreme da se raziđemo. Nakon šest godina saradnje ispisali smo stranice našeg sporta, osvojili nebrojano grend slemova, zavrišili toliko godina na prvom mestu. Prošli smo sito i rešeto, i kroz deportaciju (iz Australije) i kroz diskvalifikaciju (sa Ju-Es opena) i tako dalje... Bilo je tih momenata koji nisu bili nimalo prijatni za njega, kao trenera, baš kao i za mene, ali on je uprkos svemu uvek tu bio za mene. To je nešto čega ću se ja najviše sećati, tog njegovog ljudskog odnosa prema meni u tom našem 'igrač-trener' odnosu, uvek su te neke ljudske vrednosti bile ispred svega. Mislim da je zbog te hemije koje smo imali i sam rezultat došao kao pozitivna posledica svega toga. Tako da njemu sve, naravno, sve najlepše želim. Mi ostajemo u privatnom odnosu, ali, jednostavno, došlo je do razilaženja - rekao je Nole.

Gotovo u dahu je dodao:

- Što se tiče naredne etape i poglavlja što se tiče trenera za mene, još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će nekoga uopte biti. Prosto, uvek sam imao trenera uz sebe, od malih nogu, pokušavam sada ja sam da osetim ono što meni u ovom trenutku prija i što smatram da je potrebno. Bićete blagovremeno obavešteni, svakako, ako neko bude došao - istakao je najbolji teniser sveta.

 

"Niki je moj teniski otac"

– Bilo je emotivno gledati film pored Nikija koji je moj teniski otac, to sam nebrojano puta rekao. Obeležio je važan deo mog odrastanja. Imao sam veliku sreću da budem pored njega, i da budem prihvaćen od njega i njegove supruge. I to ne samo kao rad gost u njihovoj akademiji, već kao neko koga su oni tretirali kao svog sina. Na tome sam im večno zahvalan. Retke su prilike da vidim Nikija, poslednji put je to bilo pre nekoliko godina, tako da svaki trenutak vrednujem jako puno i nekako se uvek prisetimo tih dana iz akademije, pošto sam između svoje 12. i 16. godine tamo proveo. Kroz film sam oživeo ta neka sećanja i doživljaje koji su bili presudni u mojoj teniskoj karijeri. Njegova uloga je bila jedna od najznačajnijih u mom životu i on je čovek koji je u mene usadio mnoga znanja, iskustva, neke osnove, temelje koje i dan danas koristim i koji su mi omogućili da ostvarim karijeru koju sam ostvario - rekao je Đoković.

"Ej, to je uradio sa Srbijom i Hrvatskom!"


- Tih nekoliko godina koje smo proveli s njim u reprezentaciji su bili veoma značajni za nas - rekao je Nole i nastavio - I mnoge njegove savete smo mi potom primenjivali u svojim karijerama. Naravno, ja sam imao neku istoriju sa njim i pre nego što se on pridružio reprezentaciji. To neko uvažavanje koje smo imali prema njemu, jednoj ogromnoj ličnosti koja je iza sebe ostavila igrače kao što su Beker, Štih, Ivanišević... Sa svima njima trenirao individualno, sa svima njima ostvarivao vrhunske rezultate, a osvajao i svetska prvenstva u tenisu, jer je i sa Nemačkom, i sa Hrvatskom i sa Srbijom osvajao Dejvis kup. On je jedini, i verovatno će ostati jedini čovek u istoriji Dejvis kup takmičenja, a koje je ujedno najznačajnije timsko takmičenje u tenisu, jedini koji je osvojio taj prestižni trofej sa tri različite zemlje. Od te tri, dve su Srbija i Hrvatska (smeh). Mislim da je on verovatno jedini čovek koji je uspeo da učini nešto tako u globalnom sportu, dakle, da osvoji i sa Hrvatskom i sa Srbijom u tenisu svetsko prvenstvo. Na tome smo mu večno zahvalni, ne samo mi kao njegovi puleni, već i ja kao Srbin, državljanin Srbije, zato što smatram da poruku koju je on slao time što je prihvatio da bude u srpskoj reprezentaciji je veoma plemenita i miroljubiva. Svi znamo šta se desilo pre tri decenije, taj rat i te rane u i dalje sveže, i u sećanjima mnogih ljudi. Ali, nekako kroz sport uvek imamo priliku da pošaljemo dobru poruku, i on je to uradio, i zato je zaslužio svaki aplauz koji je dobio večeras i, uopšte, tokom života i karijere - istakao je najbolji teniser sveta govoreći o Nikoli Piliću.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024