POSLE SPEKTAKLA SVIMA U MISLIMA - SUDIJA: Liga šampiona u senci ne baš klasičnih fudbalskih dešavanja

N. I.

09. 05. 2024. u 21:30

NAIZGLED trivijalnu teoriju o tome da je fudbal, ustvari sport u kojem uvek na kraju pobede Nemci, poništio je na najoriginalniji način - Real Madrid. U revanšu polufinala Lige šampiona Bavarci su na "Santjago Bernabeu" vodili od 68. do 88. minuta golom Alfonsa Dejvisa. Onda se u 81. minutu na terenu pojavio Ančelotijev rezervista Hoselu.

ПОСЛЕ СПЕКТАКЛА СВИМА У МИСЛИМА - СУДИЈА: Лига шампиона у сенци не баш класичних фудбалских дешавања

Foto: Profimedia

Ovaj momak španske krvi, rođen pre 34 godine u Štutgartu "ubio je u pojam" u 88, pa 91. minutu "svoje" Nemce. Prvo je kaznio početničku grešku golmana Manuela Nojera, pa izbegao ofsajd zamku na početku nadoknade vremena za potpunu eksploziju emocija na tribnama futuristički renoviranog stadiona na kojem igra najtrofejniji klub Evrope. Ovo najtrofejniji bi svoj istorijski nastavak priče moglo da dobije već 1. juna kada u velikom finalu LŠ Real na "Vembliju" čeka Borusiju Dortmund.

Ali, posle utakmice u Madridu i Hoseluovih golova za pamćenje ipak se priča o sudiji Šimonu Marčinjaku, a posebno o njegovom pomoćniku kod zapadne tribine Tomašu Listkieviču.

Čovek sa zastavicom u rukama je u dobokoj nadoknadi meča, signalizirao kao ofsajd jednu akciju Bajerna, Marčinjak je odmah dunuo u pištaljku, a lopta je sekund posle toga završila u mreži Reala. Usporeni snimak otvorio je polemike, ali i živu ranu na srcu navijača ekipe iz Minhena.

- Ovo je apsolutna katastrofa. Sudije su kod drugog gola Reala pustile da se akcija nastavi. Pred kraj meča nisu postupili isto kod naše akcije, pa nam se poljski sudija izvinjavao posle utakmice. Jasno se radi o povredi pravila igre. Bili smo veoma blizu našeg cilja i plasmana u finale - jadao se posle utakmice trener Bajerna Tomas Tuhel koji broji svoje poslednje sate na klupi slavnog kluba.

U Realu potpuno druga slika. Pre svih, trener Karlo Ančeloti uživa u danima koji su iza njega. Ekipa je overila titulu prvaka Španije, na putu je ka Londonu po svoj 15. najvredniji trofej.

- Imali smo tokom sezone toliko problema sa povredama vrlo važnih igrača, od golmana Kurtoe do Vinisijus Žuniora, a pogledajte gde smo sada. Vidim da se Bajern Žali na suđenje, a stvar je krajnje jednostavna. Mi smo prestali da igramo kada je sudija označio ofsajd. Srećni smo zbog rezulatat koje smo ostvarili i ove sezone - rekao je Ančeloti, 64-godišnji Italijan koji je do sada osvojio pet evropskih trofeja.

Podsetimo, ovaj nekadašnji fudbalski as je 1999. sa Juventusom podigao Intertoto Kup, a onda sa Milanom 2003. i 2007, pa sa Realom 2014. i 2022. godine i ligu šampiona. Malo li je za karijeru i ambijent u kojem mnogi pričaku da treba da se bude mlad i "lep" kao Gvardiola, Luis Enrike, Nagelsman i slični.

Lahoz razočaran

ŠPANSKI mediji su uspeli da dobiju izjavu domaćeg arbitra Mateu Lahoza koji je procenio sporni detalj kod poništenog gola Bajerna.

- Desila se prava katastrofa. Brzopletom odlukom poljskih sudija sprečena je mogućnost da se upotrebi VAR koji bi možda presudio u korist Bajerna - rekao je Lahoz.

BROJKE

1 titulu prva Evrope osvojila je Borusija

14 titula osvojio je Real Madrid

4 titule prvaka evrope ima Ančeloti

18 puta je u finalu LP igrao Real

2 puta je u finalu igrala Borusija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)