Duška Vučinić je praktično je zaštitno lice našeg prenosa "Evrovizije" i po tome je javnost najčešće prepoznaje.

Ono što malo ljudi zna jeste da je novinarka i voditeljka RTS-a  počela kao stjuardesa, a onda se prizemljila na televiziji.

- Stjuardese neretko imaju dozu straha od perserke. Najveći "greh" u avionu je da ti se pocepaju čarape, zato svaka stjuardesa mora da ima nekoliko pari sa sobom. Vidiš, meni se na prvom letu desilo da nisam zakočila kolica i ona su krenula da jurcaju. Trčala sam za njima, ne samo da sam pocepala čarapu nego sam slomila i štiklu. Putnici su aplaudirali i smejali se. Pogledala sam perserku i taj pogled ću pamtiti do kraja života. Molila sam boga da mi neko samo doda padobran, da skočim i nestanem, rekla je Duška jednom prilikom za "Kurir".

Foto: B. Danilov

 

 

Duška je ponosna Beograđanka, što je jednom prilikom posebno istakla:

- I po mami i po tati sam beogradsko dete, iako mnogi misle da sam Crnogorka.

Televizijsku karijeru započela je 1990. godine na Trećem kanalu RTS-a. Radila je kao novinarka, voditeljka i urednica brojnih uspešnih emisija poput "Vodiću te samo reci gde", "Zvezde i poneka psovka", "Ponovo radi bioskop", "Kaži ako smeš", "Mama, tata i ja"...

Iz braka sa Srđanom Lučićem voditeljka ima sina Aleksu, a svojevremeno, govoreći o njemu u javnosti, novinarka je istakla da naslednik završava pilotsku akademiju.

Foto: A. Stanković

 

 

Podsetimo, od 2004. godine Duška je srpska komentatorka "Evrovizije" i prepoznatljiva je po svojim često sarkastičnim komentarima. Takođe je bila srpski komentator "Dečje pesme Evrovizije" od 2006. do 2010. godine.

BONUS VIDEO: