SALATA OD GRILOVANE SVINJETINE: Iskoristite sezonsko povrće za salatu na tajlandski način

Novosti online

09. 05. 2024. u 17:00

Salata na tajlandski način pravi se sa sezonskim povrćem i grilovanom svinjetinom, a vrlo lako se priprema.

САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g svinjskog vrata, tanko isečenog
  • 6 čenova belog luka, zgnječenih
  • 60 ml paradajz sosa
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika ribljeg sosa
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 1 kašika slatkog čili sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 veze nane, ubranih listova
  • 1 mali beli luk, tanko nasečen na kolutove
  • 250 g klica pasulja
  • kriške limete, za serviranje
  • 1/2 veze divlje nane, listovi
  • 1 kiseli krastavac, isečen
  • 1 japanska rotkvica, isečena
  • 55 g šećera
  • 1 šargarepa, isečena na tanke trakice

Priprema:

Šargarepu, japansku rotkvicu isecite na tanke trakice, poput špageta i beli luk na male kolutove. 

Svinjetinu stavite u vatrostalnu posudu i dodajte beli luk, paradajz sos, biber i ulje. Promešajte da se svinjetina dobro obloži marinadom. Marinirajte na sobnoj temperaturi dok pripremate preostale sastojke.

Kako biste napravili preliv, pomešajte riblji sos, puter od kikirikija, slatki čili sos, šećer i 1 kašiku hladne vode u činiji. Ostavite na stranu.

Svinjsko meso izvadite iz marinade i pecite na roštilju, u serijama, dok ne postane lepljivo i ugljenisano. Na tanjir poređajte začinsko bilje, luk, klice pasulja i pobiberite, a odozgo stavite svinjetinu i odmah servirajte sa kriškama limete i prelivom.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)