PRAVI LETNJI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica
KREM supe vrlo su in, a posebno lagane poput ove izvrsne od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.
Idealno letnje jelo, čak će i onim mlađim omogućiti lakši obrok, a roditeljima manje stresa. Neodoljivog je okusa, pa što da je ne isporobate i vi.
Sastojci:
600 g tikvica
80 g luka
1-2 čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
1,5 l vode
2 kašike maslaca
2-3 kašike limunovog soka
1 kašika vegete
Priprema:
Maslac zagrejte i na njemu blago propržite luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propržite.
Dodajte narezani krompir, 1 l vode, vegetu i kuvajte oko 20 minuta.
Na kraju dodajte izgnječeni beli luk.
Kuvano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje i limunov sok, pa sve zajedno još malo kratko prokuvajte.
U krem čorbu, možete umesto limunovog soka dodati par kapi aćeto balzamika, piše "Kulinarka".
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54
KORAK PO KORAK DO SAVRŠENE ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)
21. 03. 2023. u 17:45
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (1)