POSNE PLJESKAVICE OD SPANAĆA, KINOE I KROMPIRA: Ukoliko nemate ideju koji biste obrok spremali u danima posta isprobajte ovaj
Posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira možete da servirate u zemički sa dodatnim sosevima po želji i obiljem svežeg povrća.
Sastojci:
- 90 g kinoe
- 300 ml vode
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice crvenog luka u prahu
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- Prstohvat bibera
- 1 suvi kvasac
- 90 g krompira
- 400 g spanaća
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Očistite krompir, stavite na pleh i pecite dok ne omekša, oko 45-60 minuta. Dok se krompir peče, pripremite kinou kombinovanjem kinoe, vode i soli u šerpi. Kada kinoa proključa, smanjite temperaturu i poklopite je. Kuvajte 30 minuta bez podizanja poklopca dok se sva voda ne upije. Dok se kinoa kuva lagano propržite spanać na maslinovom ulju dodajući malo soli i bibera. Posle 30 minuta umešajte kinou. Dodajte luk u prahu, beli luk u prahu, kvasac i biber i promešajte da se dobro sjedine. Kada se krompir ispeče i ohladi, prepolovite ga i izvucite sredinu u malu činiju i lagano izgnječite viljuškom.
Pomešajte krompir i spanać u kinou i izmešajte samo da se sjedine. Zahvatite željenu količinu i dlanom oblikujte pljeskavicu. Ređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje. Možete napraviti tanke ili debele pljeskavice, po želji. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i potom pažljivo okrenite. Nastavite da pečete još 15 minuta dok ne porumene i ne postanu hrskave oko ivica. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta. Uživajte u posnim pljeskavicama od spanaća, kinoe i krompira.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREUKUSNE PLjESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
12. 10. 2023. u 15:00
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)