NAJBOLJI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
UMESTO da kupujete testo za picu u prodavnici, možete da napravite domaće kod kuće i ukus će biti fantastičan.
Evo jednostavnog recepta za testo za picu:
Sastojci:
Za testo:
2 ½ šolje (oko 300 grama) brašna
1 kašika šećera
1 supena kašika maslinovog ulja
1 šolja tople vode (oko 240 ml)
Uputstvo:
U maloj činiji pomešajte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se ne stvori pena na površini. To znači da je kvasac aktivan i spreman za upotrebu.
Priprema testa
U većoj činiji pomešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Počnite mešati sastojke kašikom dok se ne formira grudvasta masa.
Prebacite testo na čistu, blago pobrašnjenu radnu površinu. Mesite testo 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Dodajte više brašna po potrebi ako je testo previše lepljivo.
Vratite testo u činiju, premažite ga malo maslinovim uljem i pokrijte krpom ili folijom. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u veličini.
Oblikovanje pice
Premažite pleh za picu ili tiganj za picu maslinovim uljem i pospite ga brašnom. Prebacite testo na pleh i koristite ruke da ga razvučete u obliku pice po želji.
Pokrijte pleh sa testom krpom i ostavite da odstoji još 15-20 minuta.
Pečenje
U međuvremenu, zagrejte rernu na 220°C . Nakon drugog dizanja, dodajte omiljeni sos, sir i nadev po izboru na testo.
Pecite picu u unapred zagrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok korica ne postane zlatno smeđa, a sir se rastopi i dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Izvadite picu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
(Informer)
BONUS VIDEO:
PO OVOME STE POZNATI U CELOM SVETU: Bajaga na "Roštiljadi" priznao da srpski rok još uvek živi
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
ZNAČENjE IMENA SRPSKIH PRINCEZA: Preplitanje simbolike i istorije
23. 08. 2023. u 20:06 >> 20:07
(UZNEMIRUJUĆE) SRBIN U UN POKAZAO SLIKE: Obezglavljeni srpski vojnici od strane Al Kaide - "Mojoj babi su otkinuli grkljan"
U NjUJORKU se danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, održala panel diskusija "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti" svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.
22. 05. 2024. u 18:13
NEVEROVATAN SNIMAK IZ BEOGRADA: Veliko nevreme nosilo ljude po ulicama, ne mogu da se zaustave (VIDEO)
PRAVI potop nastao je sinoć na ulicama Beograda kada se na prestonicu sručilo veliko nevreme.
22. 05. 2024. u 12:40
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)