EKONOMSKI FAKULTET U SUBOTICI: Prvi Sajam prakse i zapošljavanja

J. L.

26. 03. 2024. u 15:24

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici danas je održan prvi Sajam prakse i zapošljavanja, koji je okupio veliki broj studenata i oko 30 kompanija koje posluju u najvećem gradu na severu Bačke.

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ: Први Сајам праксе и запошљавања

foto: J,L.

Sajam čiji je cilj povezivanje studenata i preduzeća sutra će se održati i na Ekonomskom i Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Održavanje prvog sajma ovog tipa podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, jer ovu manifestaciju smatra sponom nauke i privrede, studenata i budućih poslodavaca.

- Ovakvi sajmovi su važni i sasvim uobičajeni na velikim svetskim univerzitetima, gde se tokom studiranja povezuju studenti i poslodavci koji žele da ih zaposle. Danas govorimo o dobroj stopi nezaposlenosti na teritoriji APV, koja je oko devet odsto, a to je rezultat kojim posle dugog niza godina možemo da se ponosimo. Ono što nas, ipak, više raduje, je da kompanije krenu ka mladim ljudima, da im ponude dobre uslove zapošljavanja, dobre zarade, jer su mladi budućnost – istakao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. – Do kraja godine imaćemo poseban konkurs za sve one koji žele da osnuju svoje kompanije, da pomognemo sve one koji žele da uplove u preduzetničke vode.

Ideja Sajma prakse i zapošljavanja je da približi kompanije sa potencijalnim zaposlenima, ali i da visokoobrazovne ustanove vide šta je zaista privredi potrebno. Održavanje Sajma prakse i zapošljavanja inicirao je Studentski parlament Ekonomskog fakulteta.

- Sajam zapošljavanja je nešto što se ne propušta. To je mesto gde se susreću talenti poput nas i prilike koje će pružiti budući poslodavci, mesto gde se grade mostovi između obrazovanja i industrije. Sajam pruža priliku da istražimo koje su nam sve prakse na raspolaganju, a nekima i moguća zaposlenja. Ovo je šansa za razvoj studenata, ali i fakulteta kao ustanove koja brine o mladima i njihovoj budućnosti – poručila je Jovana Cvijanović, predsednica Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!