NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NOVA DOMAĆA SERIJA "U KLINČU": Mladi u životnom ringu

J. BANjANIN

26. 08. 2022. u 15:51

Domaća porodična serija "U klinču", nastala po ideji producenata Miloša Avramovića i Aljoše Ćeranića, donosi nam, 29. avgusta, u 20.05, na RTS 1, iskrenu i uzbudljivu priču o odrastanju i izazovima novih generacija.

НОВА ДОМАЋА СЕРИЈА У КЛИНЧУ: Млади у животном рингу

Foto Produkcija Režim

Upravo zbog mlađe publike, "stori" na Instagramu uvodiće gledaoce u svaku od 30 epizoda, čiju režiju potpisuju Danilo Bećković i Nebojša Radosavljević. Zajednički projekat RTS i producentske kuće "Režim" predstaviće trenutke kada mladi završavaju srednjoškolski period i postaju studenti, odnosno zaposleni ljudi, koji počinju da ostvaruju ili se, pak, razočaravaju u svoje ambicije.

Naši proslavljeni glumci Branka Katić i Nikola Kojo igraju supružnike Miru i Velju Kovač, koji su roditelji dvoje tinejdžera. Njihovog sina, mladog boksera Aljošu, igra regionalna muzička zvezda Mihajlo Veruović Vojaž, koji debituje kao glumac. I mlađa ćerka Milica, koju igra Anita Ognjanović, pošla je stopama oca Velje, bivšeg bokserskog šampiona, i navukla rukavice. Skoro svi članovi porodice Kovač bave se boksom, ali mlađi junaci serije neće ulaziti u klinč samo sa protivnicima, nego će se u životnom ringu "boksovati" sa prvim ljubavima, odlaskom iz porodičnog doma i ambicijama roditelja.

- Aljoša i ja smo slični po karakteru. On je dosta tvrdoglav, isto kao ja, srčan, emotivan i poprilično glup u nekim situacijama koje su važne za život. Sam naziv serije je metafora, ali i sirovo objašnjenje vremena u kome živimo jer smo svi u klinču sa svojim demonima. Na početku serije, boks je platno, a celu sliku "crtaju" problemi kroz koje prolaze Aljoša, njegova sestra i roditelji - priča nam Mihajlo Veruović i dodaje da jedni problemi uslovljavaju druge. - Da nema inicijalne kapisle Aljošinih roditelja, ni on ne bi bio takav kakav jeste. Otac je dosta striktan, uskogrud čovek, koji vidi samo crno-belo, dok je majka emotivna i brižnija. Kao reakcija na sukob ta dva lika nastaje Aljošin bunt.

Mlađa ekipa likova, osim u bokserski klub "Velter", ići će u kafanu "Trst", koju godinama vodi Jakov Antonijević, koga igra Nebojša Dugalić. Najveću podršku junacima davaće Jakovljeva kći Vanja, koju tumači Ivana Zečević koja kaže da je njena junakinja prebrzo odrasla.

- Sticajem okolnosti izgubila je mamu i ostala je sa ocem i bratom. Ona je temperamentna, odlučna, stasita devojka koja krije emocije. Uglavnom rešava tuđe probleme, a svoje potiskuje i sama nalazi načine da ih reši. Glavni junak Aljoša druži se sa Vanjom od osnovne škole i imaju veoma dubok prijateljski odnos. Ali, kako biva, mladi znaju da se zaljube ponekad i u svoje prijatelje. Kroz priču, Vanja će da se zbliži i sa Aljošinom sestrom Milicom. Na kraju se svi likovi uvežu u veoma emotivne, intenzivne i zanimljive odnose. Dok se stariji bore sa decom i traže načine da im pomognu, mi, klinci, idemo našim, potpuno različitim putevima, ali se nekako uvek sretnemo.

Glavni junaci imaju raznolika interesovanja, pa ćemo, osim sportista, videti i biznismene, gejmere, muzičare... Među njima se izdvaja Vanjin brat, Filip Antonijević, koji se bavi svime i svačime, a kog će dočarati Đorđe Mišina.

- Filip je ekscentričan i ekstrovertan, avanturista, beogradski šmeker i veliki muljator, ali ne u lošem smislu. On stalno smišlja nove ideje, istovremeno je spontan i promišljen. Izazovno je naći meru između opuštenosti i proračunatosti i videti kako on rešava zadate situacije. Pred Filipa se postavlja možda najviše prepreka, ali ih uspešno prevazilazi - kaže Đorđe Mišina.

U glumačkoj ekipi su i Svetlana Ceca Bojković, Sergej Trifunović, Dragan Mićanović, Branko Perišić, Teodora Dragićević, Matija Ilić, Filip Hajduković, Marina Pavlović, Filip Stankovski, a mladi reper Igor Panić, poznatiji kao Nući, čiji singlovi imaju više miliona pregleda na Jutjubu, u seriji će glumiti samog sebe. Autor muzike za seriju "U klinču" je Aleksandar Ranđelović, koji je radio i muziku za film i seriju "Južni vetar".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu