BIVŠI SRPSKI FUDBALER UHAPŠEN KAO VOĐA KRIMINALNE GRUPE: Pogledajte akciju hapšenja (VIDEO)

Novosti online

07. 05. 2024. u 13:06

VLADAN Šumarević (53), zvani Šumar, koji je kao organizator kriminalne grupe koja je razbijena u akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i SBPOK-a 4. maja uhapšen u Češkoj Republici, bivši je fudbaler.

БИВШИ СРПСКИ ФУДБАЛЕР УХАПШЕН КАО ВОЂА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ: Погледајте акцију хапшења (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

- Kao fudbaler bio je aktivan od 1997. do 2015. kada je prestao da igra - kaže izvor i dodaje da je Šumarević godinama živeo u Austriji.

Podsetimo, kako su "Novosti" prve objavile, u akciji kodnog imena Belvedere uhapšena je kriminalna grupa koja je na teritoriji Srbije, od 27. septembra prošle godine do 4. maja, izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

- Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića, koji je označen takođe kao organizator kriminalne grupe, zatim Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića, koji se ranije prezivao Petrović, Mladena Todorovića, koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića, koji se ranije zvao Stevan Dulić, Zahira Hodžića i Milice Ivanović - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: Fejsbuk

- Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela - navodi se iz tužilaštva.

Na predlog javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za sve osumnjičene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!