EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton

Novosti onlajn

28. 04. 2024. u 11:41

EXPO 2027 Beograd podržao je održavanje Beogradskog maratona i ujedinjenim snagama promovisaće značaj sporta i igre kao osnovnih tema specijalizovane izložbe koja predstoji, ali i kao veoma važnog faktora za zdraviji život i bolje društvo.

EXPO 2027 Београд подржао Београдски маратон

Foto: EXPO2027Beograd

„Srbija je dobila mogućnost da 2027. godine bude domaćin EXPO specijalizovane izložbe, pobedivši kandidate iz SAD, Tajlanda, Španije i Argentine. Tema specijalizovane izložbe je ”Igra(j) za čovečanstvo, sport i muzika za sve”, a kako često kažemo da je Srbija zemlja sporta, partnerstvo EXPO 2027 sa najvećim beogradskim sportskim događajem došlo je prirodno. Ujedinjeni nastavljamo da promovišemo bavljenje sportom i edukaciju društva o dobrobitima sporta po mentalno i fizičko zdravlje, i podržavamo univerzalne vrednosti zdravog života, zajedništva, timskog duha i motivacije za bolja postignuća,“ rekao je Dušan Borovčanin, direktor EXPO 2027 Beograd.

Foto: EXPO2027Beograd

Srbija će tokom tri meseca trajanja izložbe 2027. godine biti u prilici da svetu pokaže, pored umeća u sportu i muzici, i svoju kulturu, znanje, inovativnost, kreativnost u oblasti tehnološkog razvoja, ali i da predstavi Srbiju kao idealnu zemlju za investiranje i saradnju. Tokom ovog perioda očekuje se da će više od 2,6 miliona posetilaca uživati u veoma zanimljivom sadržaju kroz paviljone Srbije i više od stotinu zemalja.

„Pokazaćemo da smo zemlja inovacija, pameti, modernih ideja i da imamo sve resurse da ispratimo najnovije trendove i tehnologiju. Što je najzanimljvije, a i izazovnije – da to činimo kroz igru“, dodao je Borovčanin.

Foto: EXPO2027Beograd

EXPO 2027 Beograd predstaviće glavni grad i Srbiju kao domaćina atraktivne, informativne i razigrane izložbe svetske klase koja se održava u našem regionu prvi put posle više od 30 godina, ali i kao zanimljive turističke i sajamske destinacije.

Upravo sa Beogradskim maratonom EXPO 2027 Beograd krenuo je u promovisanje i podršku sličnim događajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu