NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KORAK PO KORAK: Novac stiže za nekoliko minuta - Onlajn bankarstvo i transakcije "iz fotelje" olakšavaju slanje novca deci i unucima

V. N.

15. 12. 2022. u 11:30

DA biste poslali novac svojoj deci ili unucima, u zemlji ili inostranstvu, bez odlaska na šalter i čekanja u redovima, potreban je samo pametan telefon ili računar i internet konekcija.

КОРАК ПО КОРАК: Новац стиже за неколико минута - Онлајн банкарство и трансакције из фотеље олакшавају слање новца деци и унуцима

Foto shutterstock

"Ibenking" nudi mogućnost stalnog uvida u stanje na računu, onlajn plaćanje, ali i kupovinu putem interneta.

* * * * * * * *

Prvi korak

Da biste mogli da koristite sve pogodnosti savremenog plaćanja, najpre je potrebno instalirati aplikaciju banke, u kojoj imate ili ćete otvoriti račun.

* * * * * * * *

Drugi korak

Račun može da se kreira "iz fotelje". Mnoge banke pružaju tu mogućnost onlajn i zato je potrebno ispratiti korake, kao što su popunjavanje formulara, odnosno unošenje ličnih podataka, posle čega će sa vama putem video-poziva kontaktirati savetnik iz banke.

* * * * * * * *

Treći korak

Kada prijava bude završena, istog ili sledećeg dana u "inboks" vašeg "ibenking" naloga stići će dokumentacija i tada vaš račun postaje aktivan.

* * * * * * * *

Četvrti korak

U aplikaciji treba napraviti nalog koji podrazumeva unos imejl adrese i lozinke. Posle toga stići će vam verifikacioni kod koji treba potvrditi, a potom možete pristupiti korišćenju banke putem aplikacije.

* * * * * * * *

Peti korak

Da biste svojim najmilijima poslali novac prvi korak je da "kliknete" na plaćanje, zatim popunite ime i prezime primaoca, njegov tekući račun i unesete iznos koji želite da prosledite. Novac će na "novu adresu" stići odmah ili kroz nekoliko sati, u zavisnosti kakav je ugovor između dve banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu