IZBACITE VIŠAK VODE IZ ORGANIZMA: Iz ovaj režim ishrane možete da se oslobodite neprijatnih otoka i suvišnih kilograma (JELOVNIK)
UKOLIKO patite od nakupljanja previše tečnosti u organizmu, pojave podočnjaka i blage otečenosti šaka i stopala probajte dijetu za izbacivanje viška vode. Reč je o nestandardnoj dijeti koja je rigorozna, ali efikasna. U svakom slučaju ne bi je trebalo držati duže od nedelju dana.
Osnovno pravilo dijete za izbacivanje viška vode iz organizma je eliminacija kuhinjske soli, a jela bi trebalo začinjavati začinima, citrusima, đumbirom...
Osim izbacivanja soli, druga pravila ovog režima isharne zahtevaju da se jede pet puta na dan, a namirnice da se pripremaju na pari. Za jedan obrok unesite najviše 250 do 300 g hrane i ne prilazite frižideru posle 19 časova.
Ako vas kasno uveče muči glad, možete popiti čašu nemasnog kefira ili šolju čaja bez šećera. Ukoliko ste zdravi, a to znači da nemate problema sa srcem, nemate dijabetes, upalu gastrointestinalnog trakta, i spremni ste da živite bez soli, realno je da nakon sedam dana sprovođenja ove dijete za izbacivanje suvišne tečnosti i pridržavanja svih pravila koja ona zahteva, izgubite nekoliko kilograma.
Evo kako bi mogao da izgleda jelovnik za sedam dana:
Prvi dan
Doručak: dva kuvana jajeta i krastavac
Užina: kruška ili jabuka
Ručak: 200 g piletine ili ćuretine na pari, sveža salata sa biljnim uljem
Užina: grejpfrut
Вечера: салата од поврћа са зачинским биљем и биљним уљем
Drugi dan
Doručak: tost s nemasnim mladim sirom, rendani svež kupus sa začinskim biljem
Užina: tri kivija
Ručak: 200 g bilo koje ribe pripremljene na pari bez soli, sveža salata s biljnim uljem
Užina: kruška ili jabuka.
večera: skuvana zrna heljde sa salatom od povrća
Treći dan
Doručak: tunjevina oceđena od ulja, svež krastavac
Užina: banana
Ručak: 200 g mesa po izboru pripremljene na pari, salata s biljnim uljem.
Užina: pomorandža
Večera: 200 g rižota od integralnog pirinča i povrća
Četvrti dan
Doručak: 200 g nemasnog mladog sira s usitnjenim začinskim biljem
Užina: tri mandarine
Ručak: 200 g ribljeg filea i tanjir barenog graška
Užina: banana
Večera: povrće pripremljeno na pari sa začinskim biljem i sa biljnim uljem
Peti dan
Doručak: 200 g ovsenih pahuljica sa nemasnim jogurtom sitno seckanim bademima i malo suvog grožđa
Užina: jabuka
Ručak: tanjir sočiva sa mesom pripremljenog na pari
Užina: šaka oraha
Večera: 50 g palente sa 100 g mladog, nemasnog sira
Šesti dan
Doručak: dva kuvana jajeta i jedan svež krastavac
Užina: 10-ak badema
Ručak: sladak kupus sa pilećim mesom pripremljen na pari
Užina: kruška
Večera: 200 g nemasnog mladog sira s usitnjenim začinskim biljem
Sedmi dan
Doručak: namaz od avkoda sa belim lukom, prepečen tost
Užina: dve mandarine
Ručak: 200 g belog pilećeg mesa i mešavina povrća
Užina: banana
Večera: 50 g palente sa 100 g mladog, nemasnog sira
Preporučujemo
AKO VAM JE NARUŠENO ZDRAVLjE PANKREASA: Jedite samo nemasno meso, dosta voća i povrća
12. 02. 2024. u 12:00
(UŽIVO) MOĆNE REČI VUČIĆA NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Predsednik Srbije sasuo celom svetu istinu u lice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje sednici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih Nacija. Nakon rasprave uslediće glasanje o rezoluciji o Srebrenici.
23. 05. 2024. u 15:00 >> 17:15
SKANDAL U UN: Pogledajte ko će u ime Crne Gore glasati da su Srbi genocidan narod!
SAVETNIK Misije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama Damir Šabanović najverovatnije će biti osoba koja će podići ruku za glasanje zvanične Podgorice u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o genocidu u Srebrenici!
23. 05. 2024. u 13:15
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)